ÖGONBRYN del 2



Se bild, kolla er i spegeln och försök se vad ni har för ansiktsform.

Ni kommer ihåg högsta punkten jag berätta om, om inte kolla bild i ett inlägg längre ner! Högsta punkten är där brynet har sin högsta punkt, från näsvingen genom puppillen och upp.
Det finns olika slags ögonbryn, vissa former på bryn passar bättre på vissa ansiktsformer än andra. Jag ska ge er lite förslag på olika former på ögonbryn till olika slags ansiktsformer.

Ett ögonbryn som har högsta punkten långt ut på brynet breddar ögonpartiet och ögonavståndet. Så det passar ansiktsformer som behöver mer bredd över ögonen och kindbenen, tillexempel ett droppformat ansikte. Mellan ögonen ska det vara 3 cm. Så om ni har ögon som sitter tätt ihop tänk på att ha högsta punkten på ögonbrynet långt ut för att dra isär era ögon.

Ett ögonbryn som har högsta punkten långt in på brynet drar ihop ögonpartiet och ögonavståndet. Passar ansiktsformer som har ögonen brett isär. Passar tillexempel trekantiga ansikten. Så om du har ögon som sitter brett isär så ska du plocka brynen med högsta punkten långt in. Jag ska ska förklara i ett annat inlägg hur man plockar brynen!

Ett ansikte som är kort och brett behöver ett ögonbryn som har en hög högsta punkt. Ett högt ögonbryn höjer ögonpartiet och förlänger ansiktet.

Ett ögonbryn med ingen högsta punkt passar långsmala ansikten. Det kortar av ansiktet och kan ge ett bredare intryck. Tänk er själva om man har ett långtsmalt ansikte och samtidigt har en väldigt hög punkt på ögonbrynet, då ser ansiktet bara ännu längre ut. Detta ögonbryn kan också avslutas i en båge neråt för att korta av ytterligare och ge ett intryck av en formad högsta punkt.

Hoppas ni har fått lite hjälp med hur ni ska plocka era bryn. Om ni har några frågor så ställ dom, ska svara så gott jag kan! Som jag skrev tidigare kommer det ett inlägg om lite tips om hur ni ska plocka era bryn, kommer även ett inlägg om hur ni målar brynen på bästa sätt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0