Rengöring av sminkborstar/penslar

Att tvätta rent dina sminkpenslar och sminkborstar är VÄLDIGT viktigt, helst ska man göra det så ofta som möjligt för en bra hygien. Börja med att plocka fram dina penslar/borstar.


När ni ska tvätta rent borstar med äkta hår, dvs sånt som ni anväder till puder, ögonskuggor alltså TORRA produkter så använder ni ett skonsamt schampo och tvättar de med.

När ni ska tvätta rent penslar som har användts av feta produkter, som foundation, concealer osv så använder ni sopa eller diskmedel. Innan ni tvättar så ska ni torka av överflödiga rester. Även om ni använder en svamp och applicerar tex foundation med så ska även den göras rent med sopa eller diskmedel.

Kom ihåg att vara försktig när ni tvättar, gnugga inte penslarna! Skölj noga igenom med vatten, håll penseln NERÅT när ni sköljer. Annars finns det risk att fästet där håren sitter fast lossnar.

När ni har tvättat klart penslarna/borstarna så börja med att torka av de lätt på en handduk för få bort vatten (precis som med erat egna hår, när du tvättat det drar ni ur vattnet så det inte rinner om håret). Forma sedan till håren så de torkar rätt. En VIKTIG sak när ni ska låta era penslar/borstar torka är att de får INTE stå upp i en mugg så vattnet rinner neråt mot skafftet. De ska ligga ner, se bild! Om ni låter era borstar stå upp så finns även risken här att fästet kommer att lossna och håren ramlar bort.


Fråga om det är något!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0